SMART Craiova

CreativArt Craiova – când iubirea pentru natură întâlnește creativitatea

Alina și Lorena sunt două craiovence pasionate de frumos și de prospețime. În urmă cu doar câteva luni, cele două și-au dat mâna și au pus bazele CreativArt, un atelier unde iau naștere decorațiuni care îți aduc natura în casă. Fetele lucrează cu mușchi și licheni stabilizați, dar și cu alte elemente din natură, precum piatră sau lemn, aducând un „altceva” în peisajul decorațiunilor.

Lorena și Alina în atelierul CreativArt, locul unde au făcut să se întâlnească natura și pasiunea pentru frumos.

Povestea CreativArt a început în urmă cu câteva luni, atunci când Alina și Lorena s-au gândit ce ar putea face împreună. Pentru că iubesc frumosul și natura, s-au gândit să le îmbine și să facă altceva pe piața din Bănie.

Am început afacerea asta în noiembrie 2017. Am început-o dintr-o pasiune pentru flori, plante, tot ce ține de natură, și mi s-a părut o idee grozavă conceptul ăsta de pereți placați cu licheni, care poate fi dus la nivel de artă. Lorena s-a întors în țară, lucrând o perioadă în afara, iar la un pahar de vin am vorbit despre asta. Mai văzusem conceptul acesta prin afară, acum vreo doi ani chiar am făcut câteva lucrări, m-am documentat, am făcut lecțiile cum trebuie. Aveam asta în cap, i-am propus și am zis să vedem ce iese”

a povestit Alina, care este și inginer horticol.

Lorena a absolvit Facultatea de Drept și apoi a plecat să lucreze în afara țării. S-a întors, însă, spune ea, pentru liniștea de acasă, pe care acum a regăsit-o în atelierul CreativArt.

Împreună cu prietena mea Alina am decis să deschidem acest atelier și sperăm să fie din ce în ce mai multe de făcut și mai bune Momentan, suntem foarte mulțumite și ne simțim apreciate. Ceea ce e foarte frumos între noi este că mereu avem idei noi și iese totul atât de bine!”

a explicat Lorena. Feedback-ul oamenilor a fost unul cât se poate de pozitiv, îndeosebi de la persoane necunoscute care au apreciat din prima lucrările fetelor.

Povestea materiei prime vine din zona de nord a Pământului, aproape de Cercul Polar. Atunci când sunt recoltați, mușchii și lichenii sunt tratați cu niște nutrienți biodegradabili, apoi rămân stabilizați, ceea ce le dă elasticitate anume. Ei nu mai cresc, nu înfloresc, iar culoarea lor naturală este cea albă. Restul, sunt colorați cu coloranți alimentari, care nu sunt toxici, chimici, nu produc alergeni. Durata de viață a unui astfel de aranjament cu plante stabilizate este de 10-15 ani.

Facem decorațiuni, placări de suprafețe, pereți, logo-uri vegetale și tot ce ține de partea asta. Manopera nu e chiar atât de ușoară pe cât pare, necesită multe ore și timp de gândire. Lichenii trebuie curățați, fasonați, îngrijiți, tăiați, lipiți cu silicon. Un tablou poate să îți ia și mai multe zile, dar și patru ore. Nu poți să îți dai seama exact. Ca profit, ce am făcut a fost reinvestit. Iar ca sentiment, când vin după muncă aici și ne întâlnim și râdem, e chiar grozav”

a mai spus Alina.

Momentan, cele două craiovence lucrează doar la comandă, în atelierul lor de pe str. Vasile Alecsandri, nr. 18, însă au în plan să iasă „la stradă” în viitorul apropiat. Adică să-și facă propriul magazin de prezentare, de unde lumea să poată să vină și să cumpere direct aceste decorațiuni aproape terapeutice.

Designerii propun acest concept de pereți vegetali. Indiferent dacă un om se simte sau nu încântat de mediul înconjurător, în momentul în care vede un perete vegetal sau tablouri vegetale, e clar că impactul va fi „uau!”. E clar că atunci când ai plante stabilizate, lemn sau piatră în spații de birouri, acasă, la piscine, asta dă o altă atmosferă și o stare de bine la cap, cred”

a explicat Alina, zâmbind.

Chiar dacă nu au intrat de mult în casele craiovenilor, Lorena și Alina sunt încrezătoare în ceea ce vor să facă, iar încurajările vin chiar din partea celor ce le calcă pragul sau pagina de Facebook:

Cuvântul cheie când vin clienții este „altceva”!”.

Alina și Lorena vă așteaptă pe pagina lor de Facebook sau le puteți scrie la adresa de e-mail creativ.art@yahoo.com.

Adauga comentariu

Follow us

Vrei sa primesti cele mai noi stiri pe facebook?

Cele mai citite