SMART Craiova

Velopost, alternativa sănătoasă la curieratul clasic, acum și în Craiova

Curieratul pe bicicletă este o activitate cât se poate de actuală în țările moderne, dar și în multe orașe din România. De câteva zile, un tânăr a început o astfel de activitate și în Craiova. Dorind să îmbine utilul cu plăcutul și să ofere craiovenilor o alternativă la transportul clasic, a pornit cu bicicleta prin oraș și a început să-și promoveze activitatea numită, sugestiv, Velopost.

Raul are 37 de ani și de la 8 ani merge pe bicicletă. Într-un oraș aglomerat, cu un trafic destul de complicat mai ales la orele de vârf, asta pare singura opțiune de transport rapid și, cu siguranță, și mai sănătos. Pentru cei care nu știu să meargă pe două roți, încă, sau nu pot, Raul s-a gândit să le propună un nou serviciu: curieratul pe bicicletă.

Ideea mi-a venit pentru că lucrul ăsta trebuie făcut și în Craiova. Este peste tot. Craiova este unul dintre orașele care nu are curierat pe bicicletă. Pur și simplu, m-am gândit să fac asta aici, văzând afară, în București, peste tot. Cred că este una dintre cele mai tari pasiuni ale mele, să merg pe bicicletă”

povestește tânărul.

Cum se desfășoară totul? Cei care doresc să să trimită ceva cuiva, în Craiova, să își plătească o factură sau să li se facă anumite cumpărături, pot suna la 0765.020.363 pentru a spune mai exact de ceea ce au nevoie.

Nu ducem animale, mâncare gătită și tot ce este în afara legii. Ducem corespondențe, cumpărături, orice. Se poate pune un portbagaj pe bicicletă, în care pot duce până la 50 de kilograme. Momentan, pentru că facem asta de câteva zile, oamenii nu răspund la această inițiativă. Trebuie să avem răbdare, trebuie publicitate, clar, dar o lăsăm încet, să se obișnuiască lumea”

explică Raul.

Dincolo de a face curieratul pe bicicletă doar pentru simplul motiv că nu se face asta deja în Craiova, tânărul spune că vine în sprijinul oamenilor care ar putea face ceva mai bun cu timpul lor, decât să îl petreacă în trafic sau alergând după diverse lucruri.

Vreau să le ofer oamenilor mai mult timp liber pentru ei. Să facă și altceva, în afară de a alerga așa, fără noimă. E deja prea mult, uite ce nebunie este pe stradă. Da, vreau să le dau timp liber pentru ei să facă altceva, în schimbul unor mici lucruri, cum ar fi o factură de plătit, o cumpărătură de făcut, sau un buchet de flori de dus cuiva”.

Prețurile sunt unele accesibile pentru transporturile realizate și variază în funcție de distanță, ele fiind între 5 și 20 de lei. Avantajul este că livările sunt realizate indiferent de condițiile meteo sau de trafic.

Alături de Raul este o bicicletă pentru curieri, single speed, o bicicletă urbană, cu care se descurcă cel mai bine în traficul din oraș. Deja, tânărul a început să ia legătura cu firmele care ar avea nevoie de curieri și livratori și dorește să facă și mai multe lucruri.

Mulți oameni, în special cei din București, au un lucru care se numește „pauza de fructe”. Mă suni, îmi spui că vrei două piersici, trei mere și două banane, eu mă duc, le iau din piață și ți le aduc, fără ca tu să pleci de la serviciu. Așa, am reuși să promovăm și o alimentație mai sănătoasă, de care avem nevoie toți”.

În viitor, în funcție de cum va merge activitatea de curierat pe bicicletă, Raul și-ar dori să aibă și o aplicație mobilă pentru serivicul de curierat, pentru ca cei care apelează la el să vadă exact, pe hartă, unde se află și când ajunge pachetul lor la destinație.

Într-un final, curieratul pe bicicletă ne spune o poveste despre cât de mult ar trebui să ne prețuim timpul, dar și despre încredere. Două valori care nu doar că încap pe o bicicletă, dar care ar da o imagine și mai proaspătă Craiovei.

Curier în Bicicletă Velopost este și pe Facebook și vă stă la dispoziție la numărul de telefon 0765.020.363.

Adauga comentariu

Follow us

Vrei sa primesti cele mai noi stiri pe facebook?

Cele mai citite