SMART Craiova

Festivalul „Shakespeare” și-a deschis porțile. Două săptămâni de teatru la cel mai înalt nivel, în Bănie

Cea de-a XI-a ediție a Festivalului Internațional „Shakespeare” a fost deschisă în această seară, oficial, în foaierul Teatrului Național „Marin Sorescu”.


La eveniment au fost prezente autoritățile locale și județene, dar și personalități precum ambasadorul Marii Britanice la București, Paul Brummell, directorul Institutului Cultural Român, Liliana Țuroiu, directorul British Council România, Nigel Bellingham, și directorul Institutului Polonez din București, Agnieszka Skieterska.

Cele mai bune spectacole îi așteaptă pe craioveni să le descopere, până pe 6 mai, în cadrul unei ediții de lux a festivalului.

Sub genericul „Planeta Shakespeare”, ediția de față aduce pe scenele din Bănie peste 25 de spectacole din 13 țări precum Polonia, Marea Britanie, Coreea de Sud, Africa de Sud, România, Belgia, Franța, Japonia, Australia, Canada, Brazilia sau SUA. Spectacole se vor desfășura nu doar la Teatrul Național „Marin Sorescu”, ci și în locuri precum spațiile publice din Craiova, la Teatrul „Colibri”, la Casa de Cultură a Studenților sau la Portul Cultural Cetate.

„Planeta Shakespeare” începe grandios, în această seară, cu spectacolul „Poveștile africane ale lui Shakespeare”, al Teatrului Nou din Varşovia (Polonia), în regia lui Krzysztof Warlikowski și se încheie circular, la aceeași anvergură, cu „Ace și opiu”, un spectacol în afara programului shakespearian, prezentat de Compania „Ex Machina” din Quebec (Canada), în regia lui Robert Lepage. De altfel, cu ocazia deschiderii festivalului, Krzysztof Warlikowski a primit și Premiul internaţional „Shakespeare”, atribuit de un juriu condus de George Banu – prezent și el la eveniment -, şi acordat de Institutul Cultural Român.

Programul complet al acestei ediții este disponibil aici.

Festivalul Internațional „Shakespeare” a luat naștere în anul 1994, grație directorului fondator, Emil Boroghină, și a avut loc din trei în trei ani, pentru primele cinci ediții. Din 2006, din doi în doi ani, festivalul aduce teatrul mondial la Craiova.

Adauga comentariu

Follow us

Vrei sa primesti cele mai noi stiri pe facebook?

Cele mai citite