SMART Craiova

Campanie gratuită de monitorizare a tensiunii arteriale. Craiovenii îşi pot măsura tensiunea arterială, la PRIMACLINIC Medical Center

Tensiunea arterială ridicată este un ucigaș tăcut. Statisticile medicale arată că hipertensiunea arterială se plasează pe primul loc pe lista cauzelor de deces pe plan mondial, fiind cea mai răspândită boală a omenirii. Se consideră că această boală şi complicaţiile sale fac mai multe victime decât cancerul şi accidentele de circulaţie, luate la un loc. Acesta este cel mai important factor de risc pentru mortalitatea globală! Joi, 17 mai, mergeți la PRIMACLINIC Medical Center Craiova și măsurați-vă gratuit tensiunea arterială!

Societatea Internaţională de Hipertensiune (SIH) sprijinită de Societatea Româna de Hipertensiune (SRH) organizează o campanie gratuită de monitorizare a tensiunii arteriale, începând cu 17 mai, care este şi Ziua internaţională a hipertensiunii. Acţiunea se derulează până la sfârşitul lunii.

În Craiova, acţiunea se va derula la PRIMACLINIC Medical Center, singura clinică din Bănie afliată la acest proiect. La acţiunea derulată la nivel naţional mai sunt alte trei clinici din ţară, una fiind în Bucureşti, unde prof. dr. Maria Dorobantu, preşedinta SRH va explica celor interesaţi cum hipertensiunea poate pune în pericol viaţa oamenilor.

May Measurement Month este o inițiativă de screening public la nivel mondial pentru a evidenția nevoia de a crește gradul de conștientizare a tensiunii arteriale
Scopul este de a măsura tensiunea arterială în populația generală pentru a afla dimensiunea problemei la nivel global. Apoi, vom putea să demonstrăm guvernelor din întreaga lume de ce au nevoie pentru a spori gradul de conștientizare a publicului și pentru a ne oferi tuturor facilități de screening și tratament mai bune pentru tensiunea arterială.

Tensiunea arterială ridicată este un ucigaș tăcut. Acesta este cel mai important factor de risc pentru mortalitatea globală ce provoacă o multitudine de complicații cardiovasculare.
Dar de multe ori oamenii nici măcar nu știu că suferă de hipertensiune arterială. Nu există simptome astfel înât unii oameni află că au hipertensiune arterială decât după ce suferă un atac de cord, un accident vascular cerebral sau sunt diagnosticați cu altceva, cum ar fi bolile cardiace sau renale.

Căutăm voluntari adulți în vârstă de 18 ani și peste, care în mod ideal, nu au înregistrat tensiunea arterială în ultimele 12 luni.
Nu există riscuri pentru tine deloc. Puteți beneficia de asistența unuia dintre voluntarii noștri de valoare, și veți afla care este tensiunea arterială și dacă trebuie să faceți ceva în legătură cu aceasta.
În cazul în care tensiunea arterială v-ar putea pune sănătatea dumneavoastră în pericol, vă vom sfătui să vă întâlniți cu un medic de specialitate cât mai curând posibil. De asemenea, vă vom oferi câteva informații despre tensiunea arterială și despre modul în care puteți începe să o gestionați astăzi, cu câteva modificări simple ale stilului de viață.

Procesul întreg durează între 10 și 15 minute:

• PERMISIUNEA: În primul rând îți vom solicita consimțământul de a participa la studio; îți vom răspunde cu plăcere la orice întrebări necesare;.

• INFORMAREA: Apoi, vom înregistra detaliile dvs. anonim. Acestea vor include țara, sau orașul dvs., când ați măsurat ultima dată tensiunea arterială, sexul dvs., dacă luați în prezent medicamente pentru tensiunea arterială, indiferent dacă aveți diabet, fumați tutun sau beți alcool. Vom întreba, de asemenea, dacă ați avut vreodată un atac de cord sau un accident vascular cerebral.

• MASURĂTOAREA: Acesta este un proces simplu și nedureros. Vom înfășura manșeta de presiune sanguină în jurul brațului și vă vom cere să rămâneți așezat/ă încă 5 minute. Vom lua înregistra 3 citiri ale tensiunii arteriale sistolice și diastolice și ale ritmului cardiac.
Vom folosi datele colectate pentru a evalua și afla mai multe despre problema tensiunii arteriale crescute. Toate datele pe care le colectăm sunt total anonime – nu vă vom înregistra numele sau orice altceva care ar putea să vă identifice ca individ.

Această campanie este condusă de Societatea Internațională de Hipertensiune și aprobată de Liga Internațională de Hipertensiune. Împreună, aceștia lucrează cu voluntari profesioniști în domeniul sănătății pentru a examina cât mai mulți adulți posibil în întreaga lume între 1-31 mai. Proiecțiile sunt realizate în conformitate cu toate liniile directoare de etică naționale și internaționale. Vă rugăm să vizitați www.maymeasure.com/our-supporters

se arată în comunicatul SIH.

Adauga comentariu

Follow us

Vrei sa primesti cele mai noi stiri pe facebook?

Cele mai citite