SMART Craiova

Craiova medievală. Au început Zilele Mihai Viteazul

Timp de două zile, Craiova îmbracă straie medievale. Astăzi a debutat ediția a VI-a a Zilelor Mihai Viteazul, eveniment organizat de Casa de Cultură „Traian Demetrescu” din Craiova. Sunt toate ingredientele unei sărbători frumoase, cu animație stradală, ateliere de manufactură, spectacole de muzică și dans. Cei care vor alege să ieasă la plimbare în centrul orașului vor avea șansa să se întâlnească cu prinți și prințese și cavaleri medievali.


100 de persoane îmbrăcate în frumoase costume medievale au defilat prin Craiova însoțite de instrumentişti, jongleuri, păpuşi uriaşe şi animatori până la „Monumentul domnitorului Mihai Viteazul”. Piaţa „Mihai Viteazul” a fost destinaţia finală unde a avut loc ceremonialul militar cu depunerea de coroane la monumentul domnitorului.


Întreaga piață este transformată într-o cetate în care au loc ateliere de confecţionat diferite obiecte, ateliere de manufactură ataşate unei tabere militare: atelier confecţionare zale, atelier întreţinere şi reparaţii echipament, atelier pielărie, dar și locul unde cavalerii fac demonstrații de dans medieval sau de tir cu arcul. Vizitatorii au șansa de a vedea tehnica meşteşugului, dar şi pentru a dobândi informaţii despre cum se desfăşura traiul în timpul domnitorului Mihai Viteazul.


Pe tot parcursul zilei sunt programate și coregrafii şi atelier de dans medieval, spectacol de dansuri şi lupte medievale, ateliere de jonglerii cu poiuri, animaţie stradală cu păpuşi medievale uriaşe cu personaje din Istoria Evului Mediu.


La ora 18:00 are loc concursul de costume medievale, premierea celui mai frumos costum, iar de la ora 19:00 un spectacol demonstrativ – amplasamentul formaţiilor de infanterie (secvenţă de luptă de pe Neajlov).
Iubitorii filmului românesc sunt așteptați în piața Mihai Viteazul. De la ora 21.00 va avea loc proiecţia filmului istoric „Mihai Viteazul” (1970), regia: Sergiu Nicolaescu. De la ora
22:30 este programat un spectacol pirotehnic.

Programul Zilelor Mihai Viteazul este unul complex și va continua pe tot parcursul zilei de duminică. Festivalul este promovat prin viu grai în tot oraşul, pe parcursul celor două zile, cu ajutorul unei trupei de tineri artişti costumaţi în straie de epocă şi instrumente care vor avea rol de trubaduri din perioada medievală.

Adauga comentariu

Follow us

Vrei sa primesti cele mai noi stiri pe facebook?

Cele mai citite