SMART Craiova

Târgul Jucăriilor, ediția a IV-a. O poveste despre bunătate, dăruire, copilărie

Zeci de copii au petrecut astăzi aproximativ trei ore alături de prințese, pompieri, jandarmi, câini antrenați ai jandarmeriei, actori cunoscuți ai Teatrului pentru Copii și Tineret Colibri la ediția a IV-a a Târgului Jucăriilor organizat de Parohia „Maica Domnului” – Oota, din Craiova.

Sunt oameni care ne impresionează prin gesturi frumoase, prin vorbe, prin atitudini, prin seninătatea privirii. În jurul lor au creat o adevărată comunitate, o familie strânsă, o familie căreia îi pasă de semeni. Împreună organizează de patru ani Târgul Jucăriilor, un eveniment caritabil, avându-i drept beneficiari pe copii. Cei mici sunt cei care donează jucării cu care nu se mai joacă, aflate în stare de funcționare. Toţi cei prezenţi la târgul jucăriilor achiziționează una sau mai multe jucării, oferind în schimb mici donații. Fondurile obţinute sunt folosite integral pentru acordarea de burse elevilor cu rezultate bune la învăţătură, care provin din familii aflate în dificultate financiară.

Și în acest an parteneri în cadrul evenimentului au fost voluntarii ACCES Oltenia, Inspectoratul pentru Situații de Urgență Oltenia, Inspectoratul de Jandarmi județean Mihai Bravul Dolj. Pe timpul activităţilor desfăşurate pentru copii, jandarmii au demonstrat abilitățile pe care câinii le-au dobândit pe parcursul antrenamentelor şi au prezentat modalităţi şi tehnici de dresaj. Nu au lipsit nici în acest an de la Târgul Jucăriilor actori îndrăgiți și talentați de la Teatrul Colibri, Geo și Marin Fagu care i-au antrenat pe cei mici în lumea fascinantă a experimentelor. Și pentru ca evenimentul să fie transformat într-o petrecere reușită dedicată celor mici, nu au lipsit nici prințesele sau super eroii atât de îndrăgiți de copii. Petrecerea a fost una incendiară fiind nevoie chiar de intervenția pompierilor și a mașinilor din dotare, cei mici având astfel șansa să asiste la desfăşurarea exerciţiilor demonstrative specifice.

Evenimentul dedicat Târgului Jucăriilor continuă de la ora 18.30 pe Velodromul din Parcul Nicolae Romanescu, unde cei mici vor avea posibilitatea să urce într-un balon cu aer cald, într-un zbor ancorat.

www.smartcraiova.ro/2018/01/23/centrul-bucuriei-locul-in-care-copiii-se-joaca-invata-si-isi-deschid-sufletul/

Adauga comentariu

Follow us

Vrei sa primesti cele mai noi stiri pe facebook?

Cele mai citite