SMART Craiova

Craiova prinde viață prin sport. Primul campionat regional Hard Enduro, la Craiova

Motoare turate, mult fum, adrenalină, așa am descrie pe scurt prima cursă pe meleaguri oltenești a Campionatului regional Enduro Maniaco Depresiv – Hard Enduro Craiova, al Zonei de Sud Vest. Evenimentul sportiv este programat pentru astăzi 2 iunie și mâine, 3 iunie.


Peste 40 de motocicliști de la ambele clase: Hobby și Experți au luat startul astăzi la Craiova, în fața Sălii Polivalente, la proba de obstacole: cauciucuri, pietre, bușteni și mașini avariate, într-o probă de echilibru și îndemânare.


Deși pare un sport doar pentru bărbați, de la an la an tot mai multe fete intră în competiție. În competiția de la Craiova s-a înscris însă o singură tânără. Geanina Voinea este din Arad, are doar 24 de ani și este pasionată de Enduro.
Și-a descoperit pasiunea pentru motoare de foarte mult timp, însă în competiții participă de aproximativ trei ani.


Am crescut înconjurată de motoare. Tata este cel care mi-a insuflat această pasiune. Este obsedat de motociclete, iar soțul meu are aceeași pasiune. De trei ani am prins curajul de a mă înscrie în astfel de competiții. Am absolvit o facultate care nu are nicio legătură cu sportul, facultatea de design vestimentar. Competițiile cu motociclete sunt periculoase, dacă nu știi unde să te oprești. În rest însă, este frumos, însă și foarte costisitor”,

a spus concurenta.


După proba de astăzi au fost desemnați concurenții ce vor avea șansa să participe la următoarele probe de concurs.

Mâine, aceștia vor parcurge traseul de 35 de km din pădurea Bucovăț. Pe traseu vor fi amenajate zone pentru spectatori, iar cei mai buni piloți vor primi cupe și premii.
Evenimentul este organizat de Hard Enduro Craiova, Free Bine Team Râmnicul Vâlcea și Federația Română de Motociclism.

Adauga comentariu

Follow us

Vrei sa primesti cele mai noi stiri pe facebook?

Cele mai citite