SMART Craiova

Activitatea RAT Craiova, în siguranță. Angajați ai societății au protestat în fața Primăriei

Sute de angajați ai RAT Craiova și zeci de autobuze ale societății au venit, luni, înaintea ședinței de îndată a Consiliului Local, în fața Primăriei Craiova, în cadrul unui protest spontan. Aceștia au luat decizia de a trage un semnal de alarmă pentru a-i face pe toți consilierii să voteze proiectul de pe ordinea de zi cu privire la delegarea gestiunii serviciului de transport către RAT Craiova.

„Facem un protest spontan pentru a sensibiliza Consiliul Local în legătură cu contractul de delegare a gestiunii serviciului de transport. Avem informații că unii consilieri tărăgănează lucrurile, or RAT Craiova nu mai poate circula. La momentul acesta, avem contractul expirat din luna mai. Practic, noi nu mai avem licență de traseu. Asta este problema cea mai gravă. În afară de asta, fără acest contract nu se pot accesa fonduri europene. Noi trăim cu speranța că vor înțelege consilierii locali faptul că și transportul în comun este un serviciu vital pentru municipiul Craiova. Dacă nu vor înțelege, vom urma calea legală, în condițiile legii, dar există și pericolul să se oprească circulația, neavând licență de transport”

a explicat Florea Iordache, președintele sindicatului majoritar din RAT Craiova.

Joi, pe 31 mai, la primul vot pentru acest proiect de hotărâre, doar o parte a consilierilor locali a votat, alții alegând să părăsească sala și să aibă o atitudine nepotrivită, după cum au afirmat chiar reprezentanții Sindicatului Transloc al RAT Craiova. Proiectul nu a fost, însă, adoptat ca atare joi, din el lipsind un articol ce face referire la redevență, fără de care autobuzele și tramvaiele nu pot circula.

Actualul proiect de hotărâre, votat luni, include acest articol, cât și alte modificări ale clauzelor, necesare pe perioada delegării gestiunii.

Adauga comentariu

Follow us

Vrei sa primesti cele mai noi stiri pe facebook?

Cele mai citite