SMART Craiova

Emoții pentru elevii de gimnaziu. Începe Evaluarea Națională

Peste 5000 de elevi doljeni intră de luni în febra testărilor din cadrul Evaluării Naționale.

Până pe 8 iunie, absolvenţii de clasa a VIII-a se pot înscrie la examenul de Evaluare Naţională. În județul Dolj 5319 elevi frecventează cursurile clasei a VIII-a.

Elevii cu situația școlară neîncheiată, corigenți, repetenți, retrași nu vor fi înscriși la examenul de Evaluare Națională.

Pentru susținerea Evaluării Naționale au fost desemnate, pentru prima dată, centre de examen. La nivelul județului Dolj s-au constituit 90 centre de examen la care au fost arondate cele 156 unități de învățământ gimnazial. Unitățile de învățământ arondate, vor transfera Centrului de Examen, de care apartin, prin SIIIR, listele cu elevii promovați din clasa a VIII-a, înscriși la examenul de Evaluare Națională, asumate prin semnatură de către directorul și secretarul unității de învățământ, respectiv toate documentele și datele, privind înscrierea candidaților, asigurând o bună colaborare cu Centrele de Examen, pe parcursul desfășurării examenului de Evaluare Națională pentru absolvenții de clasa a VIII-a.

Evaluarea începe cu proba scrisă la limba și literatura română care este programată să aibă loc 11 iunie 2018. Pe 13 iunie se va susţine proba scrisă la matematică, iar pe 14 iunie elevii din partea minorităţilor naţionale vor participa la proba scrisă la limba şi literatura maternă. Rezultatele se vor afişa pe 19 iunie, iar contestaţiile vor putea fi depuse în aceeaşi zi în intervalul 14.00-19.00.

Modelele orientative de subiecte/biletele de examen/pachetele de fişiere pentru examenul naţional de Bacalaureat au fost concepute în concordanţă cu programele în vigoare ale examenului, astfel încât tratarea lor să valorifice capacitatea candidaţilor de analiză, de sinteză, de generalizare şi de abstractizare. De asemenea, acestea vizează cuprinderea echilibrată a materiei studiate, solicitându-se demonstrarea competenţelor prevăzute în programele de examen, respectiv încadrarea în timpul prevăzut de metodologie pentru rezolvarea sarcinilor de lucru. Comparativ cu anul trecut nu au fost operate modificări în structura subiectelor.

Soluţionarea contestaţiilor va avea loc între 20 şi 22 iunie, iar rezultatele finale vor fi afişate pe 23 iunie.

Adauga comentariu

Follow us

Vrei sa primesti cele mai noi stiri pe facebook?

Cele mai citite