SMART Craiova

„Eminescu în căutarea Dumnezeului cel viu”, lansare de carte la Aman

Biblioteca Județeană “Alexandru și Aristia Aman” organizează miercuri, 13.06.2018, începând cu ora 18:00, în sala “Acad. Basarab Nicolescu”, lansarea volumului „Eminescu în căutarea Dumnezeului cel viu”, autori Marian Niță și Dan Gheonea.

Invitați: dr. Lucian Dindirică, managerul Bibliotecii Județene „Alexandru și Aristia Aman”; ambasador Petre Gigea Gorun; prof. dr. Ion Deaconescu; prof. dr. Tudor Nedelcea; col. (r) Ecaterina Oreviceanu; Emil Boroghină, director Teatrul Național „Marin Sorescu” Craiova; preot prof. Ion Drăgușin.

Cartea este o nouă contrbuție, o cărămidă la edificiul național și internațional Eminescu și ea trebuie salutată ca atare. O astfel de antologie cu necesarele comentarii editoriale este binevenită elevilor și studenților, tinerilor în general, dar și tuturor celor preocupați de fenomenul Eminescu

Tudor Nedelcea.

Marin Niță a mai scris, în legătură cu Eminescu, „Poezia eminesciană și romanța văzute de un bi-olog” (2015), „Eminescu într-o perspectivă interdisciplinară” (2016) și „Ecologia eminesciană”.

Adauga comentariu

Follow us

Vrei sa primesti cele mai noi stiri pe facebook?

Cele mai citite