SMART Craiova

Artişti din 17 ţări vin la Festivalul „Puppets Occupy Street” de la Craiova. 400 de evenimente pe străzile orașului

Doar câteva săptămâni ne mai despart până la startul ediției a V-a, a Festivalului Puppets Occupy Street, cel mai mare festival de arta animației din România. Ediția din acest an este dedicată pământului (Earth Edition).
„Puppets Occupy Street” se va desfășura în perioada 25 august – 1 septembrie. Este primul și unicul festival de arta animației din România, derulat exclusiv în spații neconvenționale care aduce la un loc doar artiști independenți și trupe private. Nici în acest an nu vor lipsi surprizele, atât prin spectaculozitatea și originalitatea păpușilor, cât și prin calitatea spectacolelor care se adresează tuturor categoriilor de public, tuturor categoriilor de vârstă.

”Festivalul Puppets Occupy Street este creat pentru comunitate”

În 2018, păpușari din lumea întreagă, păpuși uriașe, care alegorice, spectacole pe străzi, în parcuri, grădini, piețe publice, ateliere, expoziții pun Pământul în centrul universului Puppets Occupy Street și anunță închiderea conceptului cu povești, întâmplări și creații care au pus în valoare elementele primordiale, Apa, Focul, Aerul, sub semnul cărora s-au aflat ultimele trei ediții ale festivalului.

Festivalul Pupets Occupy Street reflectă cumva felul nostru de a fi: joviali, exuberanți, dornici de spectacol și de nou, completând oferta culturală a urbei. Nonconformismul și bucuria artiștilor participanți s-au integrat perfect în peisajul craiovean, fie că suntem în parcuri, la locurile de joacă din cartiere, în zonele centrale și de promenadă sau pe stradă atunci când se desfășoară deja celebrele parade. Din ce în ce mai mulți păpușari și artiști își doresc să fie parte a acestui fenomen care devine marcă înregistrată a Craiovei. De la prima sa ediție, din 2014, festivalul implică toată comunitatea, fie că este vorba despre public, din ce în ce mai numeros, ajungând la peste 40.000 de spectatori în 2017, sau că este vorba despre autoritatea locală – Primăria și Consiliul Local Municipal Craiova care finanțează integral festivalul și acordă girul său de încredere acestui eveniment, fie că vorbim despre regiile și instituțiile de cultură sau despre forțele de ordine și mass media. Festivalul Puppets Occupy Street este creat pentru comunitate, iar aceasta și l-a însușit firesc și, sperăm noi, cu mândrie”,

a spus Adriana Teodorescu, manager la Teatrul Colibri.

Festivalul Puppets Occupy Street, aflat la cea de-a patra ediție, este organizat de Teatrul Colibri.
La ediția din acest an a festivalului, și-au anunțat participarea companii de teatru private și artiști independenți din 17 țări. Astfel, Puppets Occupy Street – Earth Edition 2018 înseamnă aproape 400 de evenimente, oferite gratuit publicului, desfășurate concomitent în 21 de spații, față de ediția pilot din 2014, când în cele opt zile de festival s-au organizat 85 de evenimente.
Creat pentru comunitate, festivalul continuă și în acest an misiunea începută în 2014, aceea de a asigura publicului acces la educație prin teatrul de animație, prin care de asemenea urmărește să dezvolte schimburile interculturale între Craiova și alte orașe ale lumii și să atragă noi categorii de public din diverse medii culturale.

Puppets Occupy Street 2015 – Water Edition, ediție internațională, a reunit peste 40.000 de spectatori la cele 150 de evenimente care s-au derulat pe parcursul celor opt zile de festival.
Puppets Occupy Street 2016 – Fire Edition, s-a desfășurat în 13 spații neconvenționale, a însemnat 221 de evenimente, având participanți din Italia, Turcia, Spania, Argentina, Serbia, Macedonia, Bulgaria, Venezuela, Ungaria, România.
Puppets Occupy Street 2017 – Air Edition a cuprins 255 de evenimente, desfășurate concomitent în 18 spații: 100 de spectacole, 60 de ateliere, 3 parade, 3 concerte, 89 de evenimente conexe (expoziții, proiecții video, happening-uri, arte plastice și arte vizuale, videomapping, jocurile copilăriei, Sand Art, facepainting etc.). Air Edition 2017 a adus la Craiova companii de teatru private și artiști independenți din 12 țări.

Adauga comentariu

Follow us

Vrei sa primesti cele mai noi stiri pe facebook?

Cele mai citite