SMART Craiova

Clubul celor pasionați de alergat salută craiovenii. Craiova Running Club, distracție în mișcare

Oamenii sunt ființe sociale și, inevitabil, se reunesc în grupuri. Sau în cluburi, cum se numesc ele mai nou. Un astfel de fenomen îl reprezintă și Craiova Running Club, un ONG care a luat ființă în 2014 în Bănie și care încurajează mișcarea și beneficiile adiacente ei. Fie că ești amator sau profesionist, dacă vrei și îți place să alergi – și dacă, poate, nu ai cu cine – acesta e grupul la care să apelezi.


Se strâng marțea, joia și duminica în Parcul „Romanescu”, râd, se încălzesc, apoi pleacă la o tură mică și hop! pe Velodrom apoi, ca să facă alte lucruri caracteristice celor ce aleargă. Lucruri pe care le-ar ști mai mulți oameni, dacă ar avea cu cine să alerge.

Dar de câțiva ani, au. Craiova Running Club este deschis oricărei persoane care vrea să alerge într-un mod amator sau profesionist și, dincolo de asta, este un cerc al prieteniei și al încrederii.

Așa cum spuneam și în alte ocazii, îmi plac ideile care aduc laolaltă o comunitate și, atunci, am simțit că e loc și de o comunitate a alergătorilor în Craiova și am zis ca se poate, că putem încerca. Clubul, ca ONG oficial, a luat ființă în 2014. Ideea a fost a președintelui Craiova Running Club, Bogdan Popa, iar mai departe am preluat și am dezvoltat fiecare cât am putut, fiecare cu părticica lui de muncă. Oricine poate să vină să alerge cu noi, fără să se înscrie neapărat în clubul nostru. Oamenii ne pot găsi pe Facebook, unde ne susținem principala activitate”

a explicat Cosmin Bobonete, membru fondator Craiova Running Club, care acum numără în jur de 40 de membri înscriși oficial.

Cosmin are 34 de ani, este IT-ist și are ca pasiuni și gătitul și mâncatul, care se potrivesc la fix cu pasiunea pentru sport. Mișcarea în Craiova Running Club nu înseamnă doar alergare.

În primul rând, lăsăm la o parte toate discuțiile clasice cu „mișcarea este sănătatea și e important să fim sănătoși etc.”. Clubul acesta înseamnă o comunitate, înseamnă că ne-am făcut prieteni noi și o gașcă destul de simpatică. Am început să ieșim împreună și în afara alergărilor. Cum se vede acum, ne simțim destul de bine împreună, avem încredere unul în altul, mergem la curse împreună, ne cam distrăm. În principiu, cam despre asta este toată discuția, despre distracție, abia apoi despre competitivitate și altceva de genul”

a mai precizat Cosmin.

Craiova Runnning Club participă mereu la crosuri și curse de tot felul, organizează eveimente de alergare, dintre care cele mai multe sunt caritabile, și a pus Craiova pe harta alergătorilor din România. Gașca de alergători, însă, și-ar dori să poată face mai mult.

Am dat startul unor evenimente în Craiova, pentru că în toată țara se întâmplă evenimente de alergare. Craiova era unul dintre singurele orașe mari în care nu se întâmpla absolut nimic. Noi, după ce am înființat clubul, am împins de la spate această mișcare și am făcut niște evenimente destul de bune. Cu Direcția Județeană pentru Tineret și Sport Dolj colaborăm foarte bine, cu Kineto Plus colaborăm foarte bine. Ei vin la toate evenimentele noastre și ne ajută, fac masaj și kinetoterapie gratis. Și cu Primăria am lucrat destul de ok, ne-au aprobat toate evenimentele. Sunt probleme de infrastructură, să zicem, adică poliția nu ne acceptă tot ce vrem noi să facem în oraș, legat de oprirea circulației. Tot timpul ne spun că nu se poate. Culmea e că în alte orașe se poate, în București, în Sibiu… E adevărat că e destul de greu pentru șoferi, dar dacă nu încerci, nu ai cum să știi dacă merge”

a conchis Cosmin Bobonete.

Așadar, dacă vă place să alergați și să vă petreceți timpul cu cei ca voi, urmăriți-i pe oamenii cu tricouri albe pe pagina lor de Facebook sau pe grupul destinat alergătorilor din club. Fuga.. la alergat!

Adauga comentariu

Follow us

Vrei sa primesti cele mai noi stiri pe facebook?

Cele mai citite