SMART Craiova

Street Delivery a dat strada înapoi oamenilor. Str. Popa Șapcă, paradis urban pentru trei zile

Prima ediție Street Delivery de la Craiova, cu tema „Smart cities?” a adus locuitorii orașului pe Popa Șapcă, stradă care a redevenit a lor. Liberi să se plimbe, să bea o bere sau o limonadă, craiovenii au venit vineri seară între Galeria de Artă și Colegiul Național „Carol I” ca să vadă ce le-au pregătit organizatorii.


De-a lungul străzii, o mulțime de idei de proiecte și inițiative și-au făcut casă. Expoziții de fotografie, ateliere, jocuri, barometre de reciclare, spații de recreere, DJ-i, muzică live, alternative de transport și multe altele, toate și-au făcut loc pe mica stradă care a prins alt fel de viață.

Muzeul Memoriei, de la punctat.ro, a fost făcut în ideea în care ne-am dorit să găsim o legătură cu trecutul. Ideea a pornit gândindu-ne ce ar putea să ne trezească empatie, iar Telefonul Amintirilor înseamnă exact asta. Proiectul are legătură și cu Centenarul, iar modul în care mesajul ajunge la ascultator, prin telefoanele vechi, face într-un fel ca istoria să vorbească”

au povestit bucureștenii de la punctat.ro, veniți la Craiova cu Telefonul Amintirilor. Practic, cei care doresc să experimenteze ceea ce au trăit oameni cu zeci de ani înaintea lor, pot ridica receptorul și pot asculta. Sau pot înregistra un mesaj propriu, pentru ca alte persoane din viitor să îl asculte.

Rememorarea istoriei se face și prin expozițiile de fotografie sau prin tururile ghidate ale monumentelor din zonă.

O idee ce predomină între cele prezente la Street Delivery este aceea de curățenie și de reciclare. Trecătorii au parte de coșuri de gunoi pentru colectare selectivă, aduse de constănțenii de la Curățenie Profi.

Noi suntem parteneri Street Delivery pe oriunde se face, iar în fiecare oraș venim cu acest barometru al curățeniei. Practic, invităm lumea să arunce PET-uri într-unul dintre cele trei containere transparente, în funcție de cât de des reciclează. La final, vedem cam pe unde se situează fiecare oraș”

a explicat reprezentantul Curățenie Profi.

Elementele de design sunt și ele prezente la Street Delivery, printre care și cele prezentate de craiovenii de la AIO Living, care le propun craiovenilor teme interesante de design, precum și combinații între obiecte de aceleași culori.


Spațiile de relaxare sunt la ele acasă, precum și limonada, berea sau muzica bună. Craiovenii care trec pe aici sunt poftiți și la sport sau la diverse activități menite să îi scoată din amorțeală. Pe lângă evenimentele permanente, Street Delivery Craiova înseamnă și spectacole de teatru, ateliere pe diverse teme, concerte și multe alte surprize.

Programul integral al Street Delivery Craiova poate fi consultat pe Facebook.

Adauga comentariu

Follow us

Vrei sa primesti cele mai noi stiri pe facebook?

Cele mai citite