SMART Craiova

(Galerie foto): Calificare în optimile Cupei României

Deținătoarea Cupei României, Universitatea Craiova, a trecut lejer în optimile competiției, învingând cu scorul de 2-0 echipa Sportul Snagov, liderul ligii secunde.


Deși partida a debutat cu un moment de reculegere în memoria fundașului Nicolae Tilihoi, comemorându-se 6 luni de la dispariția acestuia, prima mare ocazie de gol a aparținut ilfovenilor, căpitanul Valentin Bărbulescu ratând de puțin poarta craioveană apărată în premieră în acest sezon de Laurențiu Popescu. În minutul 36, în urma unei faze fixe, Gardoș a reușit să deschidă scorul cu o lovitură de cap. Este primul gol al fundașului în tricoul Universității Craiova, acesta marcând ultima dată în 2013.

Prima repriză se încheie cu avantaj minim pentru olteni și fără un joc spectaculos, așa cum ar fi sperat cei peste 6.000 de spectatori.
Repriza secundă a debutat cu Universitatea Craiova având aceeași atitudine, relaxată, Snagovul trecând de două ori pe lângă egalare, prin Hlistei (53) și Buia (62).

Probabil că jucătorii au gândit că este un meci ușor. Atitudinea a fost așa-așa, dar în repriza a doua ne-am prezentat mai bine”,

a concluzionat antrenorul Devis Mangia la finalul partidei.


Intrat în repriza secundă în locul lui Burlacu, tânărul de doar 17 ani Jovan Markovic a reușit să impulsioneze atacul Craiovei. Lovitura sa de cap trece pe lângă poarta apărată de Marinescu, acesta din urmă reușind să pareze și șutul lui Bancu.
Cu un sfert de oră înaintea fluierului final (74), la capătul unui contraatac, Markovic reușește să înscrie primul său gol pentru Universitatea Craiova și să califice echipa în optimile Cupei României.


Este o drum mult mai ușor către Cupele Europene. Am demonstrat anul trecut că facem bine ceea ce facem și normal că este un obiectiv al echipei câștigarea Cupei României”,

a declarat Devis Mangia.

Sportul Snagov: A. Marinescu – Şt. Vlădoiu (I. Şerban 80′), V. Lică, Fl. Ilie, Bg. Stancu – Val. Bărbulescu (cpt.), L. Ion – Tazouti (Vl. Bărbulescu 78′), Buia, Hlistei – Cr. Dănălache (Borţoneanu 68′)
Antrenor: Laszlo Balint
Universitatea Craiova: Popescu – Donkor, Gardoş (Dimitrov 65′), Ferreira, Bancu – Fedele, Cicâldău (Mateiu 75′) – Bărbuţ, Al. Mitriţă (cpt.), Andr. Burlacu (Markovic 60′) – Nuno Rocha
Antrenor: Devis Mangia
Stadion: ”Ion Oblemenco” (Craiova – Dolj); Spectatori: 6.000;
Arbitru: Horia Gabriel Mladinovici (Bucureşti).

Adauga comentariu

Follow us

Vrei sa primesti cele mai noi stiri pe facebook?

Cele mai citite