SMART Craiova

Bibliotecarii de la Aman, în ”O noapte în bibliotecă”: ”Trăiește. Iubește. Citește”

Vineri, 28 septembrie, a fost cea mai lungă zi a anului la Biblioteca Județeană Alexandru și Aristia Aman, din Craiova. Până după miezul nopții, bibliotecarii i-au întâmpinat pe cei mici și cei mari și i-au condus în toate încăperile bibliotecii, într-o aventură despre carte, cunoaștere, curiozitate. ”Trăiește. Iubește. Citește” a fost mesajul purtat pe tricouri de toți bibliotecarii acestei instituții în ”O noapte în bibliotecă”.

Mii de persoane au trecut pragul bibliotecii și au putut afla ce se ascunde și în spatele ușilor în care doar bibliotecarii au acces. A fost o seară în care a fost promovată cultura, dar și importanța cititului. Cei mici au fost testați de bibliotecari cu ghicitori cu fragmente din lumea basmelor, câștigătorii primind indicii și invitați să continue să descopere labirintul de la Aman, fiecare încăpere, o ghicitoare, iar cei mai isteți dintre copii au fost premiați în această aventură în lumea cărților!
Au citit, au cântat, s-au jucat, au dansat, au desenat pe aleile din curtea instituției.

Demarată cu mult entuziasm în urmă cu șapte ani, Nocturna Bibliotecilor, proiect desfășurat la nivel național sub egida Asociației Naționale a Bibliotecarilor și Bibliotecilor Publice din Romania (ANBPR), s-a constituit încă de la începuturi într-o acțiune de promovare a lecturii și bibliotecilor publice. Organizat neîntrerupt la Biblioteca Aman cu titlul “O noapte în bibliotecă”, proiectul reprezintă cea mai buna ocazie de a cunoaște biblioteca, serviciile pe care le oferim și spațiile în care ne desfășurăm activitatea. Am încercat de fiecare dată să aducem ceva nou, într-o amplă încercare de promovare a lecturii și a misiunii bibliotecarilor care lucrează pentru comunitate. Expoziții de carte, documente, desene, pictură, vizite, prezentări tematice pentru sălile și secțiile bibliotecii, ateliere de jocuri de strategie, colorat, hand-made, audiții muzicale, vizionari de filme și documentare istorice”,

a spus Lucian Dindirică, managerul Bibliotecii Aman.

Acțiuni precum „Spectacolul literaturii”, „Trecut, prezent și viitor în siguranță!”, „Craiova în anul Marii Uniri”, „Bibliotecar pentru o noapte”, un club și un atelier interactiv de învățare a limbii engleze, sesiuni de face-painting, dar și tradiționalele jocuri ale copilăriei: “Șotron”, “Elastic”, “Prinselea”, „Țară, țară, vrem ostași”, „Vânătoarea de povești” sunt doar câteva din acțiunile ce i-a determinat pe cei mici să își petreacă o noapte la bibliotecă.

Adauga comentariu

Follow us

Vrei sa primesti cele mai noi stiri pe facebook?

Cele mai citite