SMART Craiova

Spectacolul „Poveste despre Hansel și Gretel” al Teatrului Colibri Craiova, premiat la Festivalul Internațional de Animație de la Timișoara

Încă un titlu din repertoriul Teatrului pentru copii și tineret Colibri din Craiova este premiat la Festivalul Internațional de Animație „Sub bagheta lui Merlin“ Timișoara. Anul acesta, la a treia ediție a festivalului timișorean, juriul a acordat Premiul pentru Originalitate spectacolului Poveste despre Hansel și Gretel, realizat de și cu actorii Geo Dinescu, Marin Fagu și Mugur Prisăcaru.

Spectacolul a fost prezentat miercuri, 3 octombrie 2018, pe scena Casei Tineretului, la invitația Teatrului pentru copii și tineret Merlin Timișoara.
Din juriu au făcut parte: prof. univ. dr. Oana Leahu, decanul Facultății de Arte în limba română din Tg. Mureş – președinte, lect. univ. dr. Toma Hogea – actor, regizor artistic, Adela Moldovan – actor păpuşar, regizor artistic, Gabriela Mariş – teatrolog, editor al revistei „Timpul Cireşelor“, Clara Dărângă – scenograf.

Spectacolul Poveste despre Hansel și Gretel a mai fost prezentat la festivaluri în țară la Alba Iulia, Brașov, Arad, și la Dnipro în Ucraina. Puternică vizual datorită stilului steampunk, dar și atmosferei create de muzică și lumini, povestea este abordată din perspectiva relațiilor de familie, cu amintiri, traume, dragoste.

La ediția din 2017 a Festivalului „Sub bagheta lui Merlin“, la care Teatrul Colibri Craiova a participat cu spectacolul Furtuna, regia Cristian Pepino, juriul a acordat Premiul pentru Interpretare Colectivă în spectacolul Furtuna actorilor Oana Stancu, Geo Dinescu, Marin Fagu, Mugur Prisăcaru; Premiul de Excelență – actorului Marcel Iureș; Premiul pentru Management Cultural – Adrianei Teodorescu, managerul Teatrului pentru copii și tineret Colibri Craiova. Cu Premiul de Excelență a fost distins și regizorul Cristian Pepino pentru contribuția pe care a adus-o și o aduce încă în teatrul românesc de animație ca profesor, mentor și regizor.

Adauga comentariu

Follow us

Vrei sa primesti cele mai noi stiri pe facebook?

Cele mai citite