SMART Craiova

20 de câini de salvare se vor întrece în acest weekend la Craiova, la „International IRO Testing Event – Romania 2018”

În acest weekend, în perioada 13-14 octombrie 2018, Craiova găzduiește „International IRO Testing Event – Romania 2018”, cel mai mare eveniment chinologic de salvare din Europa de Est organizat sub umbrela IRO (Organizatia Mondială a Câinilor de Salvare).

Astfel, la Craiova vor fi prezente peste 20 exemplare canine din Rusia, Ucraina, Ungaria, Italia, Austria, Bulgaria și România. Exemplare precum ciobănescul german, ciobănesc belgian, ciobănesc elvețian, labrador retriever, golden retriever, alte rase de vânatoare dar și caini de nerasă vor fi evaluați în specialitățile de urmă, căutare pe suprafață (căutare de persoane dispărute din padure) și căutare în dărâmături. Arbitrul evenimentului este Charlotte Kranz (Austria). Locurile de concurs anunțate de organizatori: căutare în dărâmături (fosta fabrica de ulei, în Podari), căutare în pădure și urmă, în zona Aeroport, obediență și dexteritatea la stadionul din Pielești.

Mulțumesc în primul rând Primăriei Craiova și Consiliului Local pentru că în acest an se împlinesc zece ani de colaborare în activitatea chinologică a câinilor de salvare. De zece ani Craiova este singurul oraș din România care se află în circuitul mondial competițional al organizațiilor mondiale de dresaj și de salvare. Este o carte de vizită pentru Craiova ca imagine socio-culturală sportivă și chinologică și este o imagine pentru ceea ce înseamnă în acest domeniu imaginea României. Chintesența participării acestor campioni este de a se califica pentru următorul campionat mondial. Este primul pas pentru realizarea unui pas unic în lumea chinologică mondială”,

a spus Liviu Ionescu, președintele Centrului Național de Educare Canină.

În 2020, la Craiova, se va desfășura pentru prima data în lumea chinologică de salvare mondială, două campionate mondiale. Primul campionat se va desfășura pe echipe și va avea loc în august 2020, și campionatul mondial la individual în septembrie.

Adauga comentariu

Follow us

Vrei sa primesti cele mai noi stiri pe facebook?

Cele mai citite