SMART Craiova

(Foto): Te vom iubi mereu! Ilie Balaci, un infinit pentru Craiova!

Legenda fotbalului românesc, Ilie Balaci a fost condus astăzi pe ultimul drum. Mii de oameni în doliu, cu steaguri alb-albastre, tricouri imprimate cu chipul lui, flori, sute de coroane, candele, cu fața scăldată în lacrimi pentru cel care și-a dedicat viața fotbalului. Momente emoționante. Momente care vor rămâne întipărite în memoria tuturor.

De luni seara, coșciugul a fost depus în stadion, în locul pe care l-a iubit atât de mult… Iar astăzi, sicriul a fost scos pe gazon pentru ca ”Minunea Blondă” să-și i-a adio! Și-a luat, în aplauzele tuturor, și a plecat cu steagul alb-albastru, acolo sus, la îngeri. El este unul dintre ei, Îngerul Oltenilor! Pentru el, pentru Balaci, galeriile lui CS Universitatea și FC U au scandat la unison: ”Te vom iubi mereu!”, ”Ilie Balaci!”. Și ropote de aplauze, minute în șir. Chiar și după ce el a părăsit terenul.


Aurică Ţicleanu a ținut un discurs in memoriam, iar la căpătâiul lui Ilie Balaci și-au luat adio pe rând: Pavel Badea, Gabi Popescu, Rodion Cămătaru, Silviu Lung, Emil Săndoi, Dănuţ Bica, Marius Iordache, Gică Hagi, Dănuţ Lupu, Eugen Trică, Gică Craioveanu, Gică Popescu, patronul Universităţii Craiova – Mihai Rotaru, Aurică Țicleanu, Silvian Cristescu, Costel Orac, Victor Niculescu, dar și sportivi de la secțiile de handbal, volei și baschet din Craiova.

Prezenți la căpătâiul lui Ilie Balaci au fost și oficialitățile locale și județene, dar și ministrul Muncii, Lia Olguța Vasilescu.

Pentru tot ce a reprezentat Ilie Balaci pentru fotbalul craiovean, autoritățile au decis ca în următoarea ședință de Consiliu Local, se va face propunerea schimbării numelui Bulevardului Știrbei Vodă cu numele fostei glorii a fotbalului românesc.


Președintele Klaus Iohannis l-a decorat, luni, post-mortem, pe Ilie Balaci, cu Ordinul Național „Serviciul Credincios” în grad de Cavaler, pentru talentul cu care a promovat, timp de mai multe decenii, valoarea „sportului rege” și spiritul de fairplay în rândul tinerelor generații de sportivi.

Adauga comentariu

Follow us

Vrei sa primesti cele mai noi stiri pe facebook?

Cele mai citite