SMART Craiova

Requiem, un spectacol de Dan Bozgan și Nicolas Jounis, dedicat maestrului Iulian Bozgan

Emoții copleșitoare, aproximativ o oră de muzică, o primă audiție absolută a lucrării compuse de Nicolas Jounis și Dan Bozgan, un spectacol cu o puternică încărcătură emoțională, dedicat memoriei muzicianului Iulian Bozgan. Sala de concert a Cercului Militar Craiova a fost sâmbătă, 27 octombrie, arhiplină de oameni care iubesc muzica, de oameni care l-au cunoscut pe Iulian, plecat mult prea devreme la îngeri.

„Requiem”, conducere muzicală Nicolas Jounis, concert maestru Dan Bozgan. Au reușit ca în câteva săptămâni să pună pe hârtie tot ce au vrut să transmită publicului.

Temele mele și armonia au fost făcut în cinci zile. Orchestrația în zece zile. A fost dorința mea să îi dedic fratelui meu această seară, iar Nicolas prietenul meu, îndrăgostit de Opera Română, de Craiova, a simțit același lucru. Spectacolul a fost unul plin de emoții, personal am fost parcă transpus într-o altă lume pe toată durata concertului. Am fost plăcut surprins să constat că în sala de spectacol au fost alături de mine, oameni care l-au cunoscut pe Iulian, care la fiecare notă muzicală mi-au mărturisit că au avut senzația că îl văd pe fratele meu acolo, în fața ochilor. La fel de emoționați au fost și colegii mei, muzicienii, care au simțit fiorul sentimentelor pe care l-au transmis apoi publicului”,

a spus Dan Bozgan, concert maestru la Opera Română Craiova.


Spectacolul a fost unul copleșitor, orchestra, corul Operei Române, soliștii au ridicat o sală în picioare, iar aplauzele au curs minute în șir fără întrerupere.

O seară specială pentru noi. O seară despre viață, dispariție, amintiri și prieteni dragi. Muzica este singura care poate ajunge la urechile lui Dumnezeu. Este o lecție despre suferință. O vioară tăcută în urmă cu șapte ani. Această seară este adus un omagiu muzical, de către vioara fratelui, iar această vioară își va continua cântecul pentru a fi auzit de către îngeri”,

au spus reprezentanții Operei Române.


Decorul a fost unul pe măsură. Pe scaunul pe care altă dată a stat Iulian, au fost așezate vioara și câteva buchete de flori… În spatele acestui scaun, un înger a privit de sus publicul spectator.
Dan Bozgan promite că nu se va opri aici. Împreună cu Nicolas Jounis va pregăti publicului craiovean un musical.

Dan și Dana Bozgan, despre muzică, iubire, trăiri: “Cel mai frumos premiu primit este familia”

Adauga comentariu

Follow us

Vrei sa primesti cele mai noi stiri pe facebook?

Cele mai citite