SMART Craiova

Cercul Profesorilor de Limba și Literatura Română „Respectarea programelor școlare în raport cu criteriile de evaluare, specifice examenelor naționale”

Biblioteca Județeană „Alexandru și Aristia Aman” găzduiește vineri, 23 noiembrie 2018, în intervalul 12:00 – 15:00, în sala „Acad. Dinu C. Giurescu”, Cercul Profesorilor de Limba și Literatura Română, cu tema „Respectarea programelor școlare în raport cu criteriile de evaluare, specifice examenelor naționale”.

Cercul profesorilor reprezintă o ocazie de împărtășire a exemplelor de bună practică și un prilej de perfecționare a formelor și modalităților de derulare a procesului de predare-învățare-evaluare implementate de participanți, profesori din Craiova și județul Dolj. Alături de comunicările și prezentările profesorilor, evenimentul înglobează workshopuri educative, dar și momente artistice – piese de teatru și recitaluri. „Consider foarte importante aceste întâlniri. Ele sunt un eficient schimb de experiență între profesori, iar împărtășirea exemplelor de bună practică se răsfrânge pozitiv și asupra beneficiarilor direcți ai educației – elevii”, a declarat prof. Constanța Pârvuleasa, șeful catedrei de Limba și Literatură Română de la Colegiul Național „Carol I”.

Întâlnirile pe care le realizează profesorii sunt un bun câștigat pentru breaslă și copii în egală măsură. Dincolo de discuțiile pe marginea proiectelor și perspectivelor comune, cercurile pedagogice înseamnă și cunoașterea unui număr mai mare de dascăli care profesează în același domeniu. Susținem și încurajăm aceste activități întrucât profesorii și în egală măsură elevii reprezintă o parte integrantă, importantă ca pondere, din publicul care frecventează biblioteca și activitățile de profil”,

a declarat Lucian Dindirică, managerul Bibliotecii Județene „Alexandru și Aristia Aman”.

Conform tradiției, cercul profesorilor este o acțiune ciclică, cu desfășurare semestrială, desfășurat sub coordonarea Inspectoratului Școlar, respectiv Casei Corpului Didactic, pentru toate disciplinele de studiu încadrate programei naționale. Activitatea este coordonată de Inspectoratul Școlar Județean Dolj și este organizată de Colegiul Național „Carol I” din Craiova sub egida aniversării Marii Uniri din 1918.

Adauga comentariu

Follow us

Vrei sa primesti cele mai noi stiri pe facebook?

Cele mai citite