SMART Craiova

Opt copii din Țuglui îl așteaptă pe Moș Crăciun. Împarte Magia Sărbătorilor, aduceți zâmbet pe fața copiilor!

Atmosfera de Crăciun. Colinde, miros de brad, de portocale, cozonaci și vâsc, emoția așteptării bradului și clipa, atât de așteptata clipă, a sosirii Moșului. Sunt amintiri care ne-au rămas întipărite în suflet tuturor din perioada copilăriei și pe care le retrăim alături de copiii sau nepoții noștri. Sunt însă copii în ale căror case bradul, mirosul de cozonac și colindele lipsesc cu desăvârșire. Iar Moșul ajunge rar, atât de rar…Din nefericire, sunt multe astfel de cazuri…

În comuna doljeană Țuglui, copiii fac minuni, minuni pentru cei mai puțin norocoși, ai căror părinți au o situație materială precară. An de an, elevii de clasa a VIII-a pun bănuț pe bănuț pentru a aduce pe Moșul la unul dintre colegii lor. Ei îl aleg, ei știu cel mai bine durerea din sufletul unui copil mai mic, ei sunt cei care îl văd la școală venind înfrigurat, flămând și trist, încercând să își ascundă durerea, lipsurile, dorul… Acești copii sunt eroi, nu îi umilesc pe cei ai căror părinți sau bunici nu își permit prea multe, ci dimpotrivă, le aduc zâmbetul, îi încurajează, îi susțin, le aduc magia în suflet și casă. Ei cred în magia sărbătorilor, iar noi, echipa SmartCraiova împreună cu dumneavoastră, oameni minunați, putem face minuni nu doar pentru unul din copiii din această localitate, ci pentru opt copii minunați ale căror scrisori au ajuns la Moș Crăciun și i-au smuls până și lui lacrimi de tristețe.

Sunt opt copii cu vârste cuprinse între trei și 11 ani. Opt copii minunați cu steluțe în ochișori care au învățat modestia de la o vârstă mult prea fragedă și care nici măcar Moșului nu îndrăznesc să îi ceară. Ce simțiți când aflați că un copil tace atunci când este întrebat ce vrea să îi aducă Moșul. Tace minute în șir, cu ochii plecați, temut parcă să își rostească dorința din suflet. Și care apoi, atunci când prinde puțin curaj îndrăznește să spună că își dorește caiete și cărți de istorie. ”Ce simțiți” atunci când aflați că unul dintre acești copii minunați la nici 10 ani cunoaște domnitorii țării, este pasionat de Brâncuși, de port popular, iar pentru acest copil, Mihai Viteazul este modelul său. Sunteți tentați să nu credeți, însă aceasta este descrierea perfectă a lui Gabriel.

”Ce sentimente” vă încearcă aflând apoi povestea Oanei, fetița care pe timpul verii, până toamna târziu, vinde flori împreună cu fratele ei celor care tranzitează localitatea. Nici ea nu a avut brad în ultimii ani, iar reclamele la jucării de la televizor o fac să viseze, să își imagineze ce poate ascunde o jucărie. Ea vrea caiete și creioane, multe creioane colorate. În ciuda problemelor pe care le are la mânuțe, îi place să scrie, să învețe, și visează să atingă acea jucărie roz învelită în șapte straturi, cu ”glitter” sau fără, pe care o privește fascinată de atâta timp. I-am explicat că se numește LOL Surprise, că ascunde o mică păpușă de plastic. Atunci am văzut-o pentru prima dată zâmbind.

”Ce simțiți” să aflați că ultima jucărie primită de un alt copil a fost cea dăruită de bunic în urmă cu câțiva ani. O bicicletă. Și să îi vedeți lacrimi pe obraz. Nu pentru jucării, ci pentru bunicul care a plecat la îngeri.
Cât de mult vă atinge să aflați că un copil își dorește de Crăciun o pereche de șosete din lână. Atât. Atât a reușit să spună, jenat.
Și cât de mult vă doare să aflați că sunt copiii care spun că Moș Crăciun nu există. Pentru că la ei nu a ajuns…
Este trist, dar atât de real! Opt copii minunați pe noi ne-au convins să le fim alături, să îi ajutăm pe părinți ca în locul foliilor din geam să aibă ferestre, ca în locul hăinuțelor ponosite, dar atât de curate, pe care copiii lor le îmbracă zilnic să aibă să îi îmbrace cu haine noi, iar pe masa de Crăciun să aibă cozonac și sarmale și multe dulciuri la care toți copiii visează. Și nelipsitul brăduț împodobit cu multe globuri colorate! Și câteva cutii de cadouri pe care să le deschidă copiii în Ajunul Crăciunului!

Doar împreună aducem Magia Sărbătorilor pentru acești copii extraordinari!
Cei care doriți să vă alăturați campaniei lansate de SmartCraiova, ne puteți contacta la numărul de telefon 0725.985.889 sau pe pagina de facebook SMART Craiova (https://www.facebook.com/SmartCraiova/).
Vă mulțumim! Moș Crăciun există!

Adauga comentariu

Follow us

Vrei sa primesti cele mai noi stiri pe facebook?

Cele mai citite