SMART Craiova

„Walt Disney vs Ion Popescu-Gopo – magicieni ai micului ecran”

Biblioteca Județeană „Alexandru și Aristia Aman” organizează luni, 17 decembrie 2018, începând cu ora 11:00, în sala „Marin Sorescu”, acțiunea cu titlul „Walt Disney vs Ion Popescu-Gopo – magicieni ai micului ecran”.

La acțiunea de la bibliotecă și-au anunțat participarea elevi de la Școala Generală „Traian”, coordonați de profesorii Cristina Nălbitaru și Mihaela Stănescu. Activitățile vor avea ca teme: contribuțiile românești aduse animației universale, vizionarea filmului biografic „Walt Disney – entrepreneur and producer”, dar și a filmelor de animație „Crăciunul lui Mickey”, respectiv „Scurtă istorie”, realizat de Ion Popescu Gopo, primul desen animat românesc distins cu prestigiosul premiu „Palme d’Or”, la Festivalul Internațional de la Cannes, în 1957.
Obiectivul manifestării constă în cunoașterea activităților, producțiilor și personajelor animate care i-au adus lui Walter Elias Disney consacrarea internațională, fiind distins cu douăzeci și două de premii Oscar și șapte premii Emmy. De asemenea, prin prezentarea lui Ion Popescu-Gopo și a producției animate „Scurtă istorie”, elevii au posibilitatea de a încadra și înțelege animația românească ca parte integrantă a celei universale.

Adauga comentariu

Follow us

Vrei sa primesti cele mai noi stiri pe facebook?

Cele mai citite