SMART Craiova

„Puiul de om din Cartea Junglei”, în premieră la Colibri. Un spectacol vesel, un spectacol care vorbește despre iubire necondiționată

Teatrul pentru copii și tineret Colibri începe anul 2019 în forță, cu noi surprize pentru craioveni. Prima reprezentație din acest an este o premieră, o poveste fascinantă despre iubire necondiționată: „Puiul de om din Cartea Junglei”, după Rudyard Kipling, scenariul, regia și scenografia Geo Dinescu și Marin Fagu, muzica și video-proiecția Marin Fagu, pictură păpuși Mihai Birtu, pictură decoruri Iulia Goanță. În distribuție: Geo Dinescu, Marin Fagu, Emanuel Popescu și Robert Iovan.

Seria spectacolelor de la Colibri începe sâmbătă, 12 ianuarie, cu o premieră, un titlu care nu a fost montat la Craiova niciodată, o adaptare după celebra Carte a junglei. Propunerea pentru punerea în scenă a acestei povești aparține actorilor Geo Dinescu și Marin Fagu, cei doi tineri actori care ne-au obișnuit cu surprize plăcute, cu premiere realizate de ei în totalitate. Un spectacol realizat în ritm alert, pentru care s-a lucrat intens, câte 10, 12 ore pe zi, atât în ateliere pentru crearea marionetelor, cât și pe scenă, la repetiții.

Puiul de om din Cartea Junglei este o poveste destul de dificilă de care mulți dintre colegii din țara noastră se feresc. Este foarte greu să concurăm cu filmele. Este foarte greu ce și-au propus, au o grămadă de sisteme pe care acum le-au inventat pentru acest spectacol, sunt într-o perioadă în care le place să lucreze cu cartoane. Este o mare provocare, conform principiilor care ne ghidează de câțiva ani la Teatru Colibri, nu vrem să mergem pe drumuri bătătorite, este foarte greu să desțelenim drumuri, însă nu ne place să mergem pe autostrăzi teatrale și culturale, ne place să creăm drumuri. Ei au conceput tot, de la scenariu scris de Geo Dinescu și Marin Fagu, cu contribuțiile colegilor de scenă Emanuel Popescu și Robert Iovan, muzica este compoziția lui Marin Fagu. Mai sunt câteva surprize în acest spectacol. Au fost aduse și voci de copii. Este un fel de festival mai mic acest spectacol”,

a declarat Adriana Teodorescu, manager Teatrul Colibri Craiova.

Un spectacol creat cu foarte multă muncă, dăruire, o piesă grea cu foarte multe personaje animaliere. „Puiul de om din Cartea Junglei” este un spectacol fascinant, cu marionete realizate în cea mai mare parte din carton și hârtie.

Am ales Cartea Junglei deoarece este o mare provocare, nu este montat în țară decât foarte rar, este un spectacol greu cu foarte multe personaje, multe personaje animaliere. Cei mai mulți se feresc de personaje animaliere deoarece sunt foarte greu de realizat și ai nevoie de foarte mulți actori. Noi ne-am propus după cum deja v-am obișnuit să construim un spectacol cu distribuție mică, în Hansel am fost trei actori, acum suntem patru actori. Am avut o mare frică de marionete nu că nu am studiat în facultate, ci pentru că n-am avut ocazia să lucrez până acum atât de mult cu marionete. Cu teamă că ni se va încurca firul, că nu se va mișca ca o păpușă normală…. Ne-am dorit însă altceva. Ne-am dorit ca păpușile să fie construite din carton. Avem carton, sârmă și alte lucruri pe care în mod normal oamenii le aruncă. Provocarea mare a fost să inventăm noi sisteme. O să vedeți că este practic un hibrid între păpușă și marionetă, ale căror membre sunt încărcate cu spumă. Este foarte greu să articulezi o păpușă în mod normal, dar din carton… A fost o mare provocare, este un spectacol vesel, un spectacol care vorbește despre iubire necondiționată, despre familie, un spectacol cu un mesaj frumos: să ne bucurăm de tot ce este în jurul nostru. Este iubirea necondiționată pe care ne-o dăruiesc animalele”,

a spus Geo Dinescu.

Robert Iovan își face debutul în această premieră.

Puiul de om din Cartea Junglei este un spectacol complex, ne asigură și actorul Marin Fagu. Un spectacol de echipă, o piesă veselă:

Ne-a ajutat să ne cunoaștem mai bine, să vedem fiecare cât poate duce. Am încercat să realizăm un spectacol cât mai curat, vesel, cu mesaje importante pentru întreaga familie și părinți și copii, am dorit să aducem cât mai multe elemente de animație în spectacol, tipuri de mânuire, marionete, păpuși, retroproiecție, teatru de umbre. Este un spectacol care aduce multă bucurie și o părticică din sufletul fiecăruia.”

Adauga comentariu

Follow us

Vrei sa primesti cele mai noi stiri pe facebook?

Cele mai citite