SMART Craiova

Tabăra Bucuriei. Asociația Bucurie pentru Viață caută voluntari pentru copiii cu cancer!

Tabăra Bucuriei. Colțul de rai din Dolj pentru copiii cu afecțiuni oncologice și alte afecțiuni grave, locul în care din vara acestui an o mână de oameni luptă să construiască o tabără în care copiii să aibă pentru câteva săptămâni o vacanță minunată, în care să se joace, să uite de durere, spitale. Fiecare dintre noi poate contribui, fie ca voluntar, fie cu orice sumă de bani pentru ca această construcție să fie gata.

În comuna doljeană Bratovoiești, Asociația Bucurie pentru Viață se ambiționează să construiască un proiect minunat, prima tabără din Oltenia destinată copiilor aflați în suferință. Cancerul face victime, nu ține cont de vârstă. Cancerul distruge vieți, vieți de copii, distruge copilării, părinți, bunici.

Deși ratele de deces ale cancerului la copii au scăzut cu aproape 70% în ultimele patru decenii, cancerul rămâne principala cauză de deces cauzată de boală în rândul copiilor. Cele mai frecvente tipuri de cancer diagnosticate la copii cu vârsta cuprinsă între 0 şi 14 ani sunt leucemii, cele ale creierului şi alte tumori ale sistemului nervos central (SNC) şi limfoame. Este îngrijorător, iar cauzele majorităţii cancerelor din copilărie nu sunt cunoscute. Specialiștii spun că aproximativ 5% din toate cancerele la copii sunt cauzate de o mutaţie moștenită.
Tabăra Bucuriei își va deschide porțile, în această vară, pentru primii 16 copii cu afecțiuni oncologice și alte boli grave, oferindu-le șansa de a se juca, de a lega prietenii și de a se bucura sincer pentru a putea merge mai departe cu curaj și optimism.

Pentru ca tabăra să fie gata cât mai repede este nevoie de bani. Puteți direcționa 2% din impozitul anual pe venit către Asociația Bucurie pentru Viață, simplu, descărcând formularul 230 prin link-ul de mai jos:

https://drive.google.com/file/d/1khzDB4AToc3wdT6lOLalLFYvK3yZr5CQ/view?fbclid=IwAR1vyiMBFjxI7ZX2L0OsbP7XRX7VlmP0tZH1hWg9_lXH6S1jEaa93cNSCQY

Îl completați și îl depuneți la Administrația Financiară de care aparțineți. Câteva minute din viața dumneavoastră, pentru a dărui bucurie unor copii bolnavi.

Tabăra Bucuriei vă așteaptă pe toți cei care doriți să vă implicați.

Dacă simți că ești dăruit sau dăruită cu un dar anume și vrei să îl pui în folosul copiilor cu afecțiuni oncologice și alte afecțiuni grave din Oltenia, te așteptăm alături de noi. Căutăm voluntari pentru cele două programe ale Asociației Bucurie pentru Viață: Tabăra Bucuriei, prin care copii cu afecțiuni oncologice și alte afecțiuni grave au posibilitatea să își recâștige copilăria pierdută în spitale, prin joc și bucurie. Tabără se va desfășura în perioada 12-18, respectiv 19-25 august, în comuna Bratovoești. Sau Tabăra din spital, program ce își propune reducerea gradului de izolare al copiilor internați în cadrul Secției de oncopediatrie a Spitalului Județean de Urgență Craiova, prin vizite săptămânale (sâmbăta). Suntem în căutare de voluntari medicali (medici pediatri și asistenți medicali pentru tabără), voluntari pentru activitățile cu copiii în tabără și în spital (coregrafi, profesori, animatori, actori, artiști, psihologi, asistenți sociali, persoane dăruite pentru joaca cu copiii), precum și voluntari media (fotografi, cameramani, buni povestitori)”,

a spus Ana-Maria Berceanu, coordonator program voluntariat.

Pentru toți cei care vor să-și aducă contribuția la construirea Taberei Bucuriei o pot face donând orice sumă de bani în contul:

RO66BTRLRONCRT0473781001, deschis la Banca Transilvania.

Adauga comentariu

Follow us

Vrei sa primesti cele mai noi stiri pe facebook?

Cele mai citite