SMART Craiova

Tabăra Bucuriei în Secția de Oncopediatrie. Două ore magice în preajma copiilor

Tabăra Bucuriei a făcut sâmbătă, 9 martie 2019, prima ”campare”. Locul ales, Secția de Oncopediatrie a Spitalului Județean de Urgență Craiova. O mână de oameni cu multe jocuri și optimism și dorință de a aduce zâmbetul pe chipul copiilor cu diverse afecțiuni maligne care se află internați. Dorința de a aduce bucurie.

În prezent, în saloanele acestei secții se află internați șase copii de diferite vârste, de la câteva luni, până la șapte ani. Sunt copii diagnosticați cu diverse afecțiuni maligne pentru care spitalul a devenit casă. A lor și a părinților lor. O comunitate atât de unită de copii și adulți mânați de aceeași durere și aceeași speranță.

Sub îndrumarea unui psihoterapeut, voluntarii Asociației Bucurie pentru viață au început programul Tabăra din spital care își propune reducerea gradului de izolare al copiilor internați în cadrul Secției. Acesta va avea loc în fiecare sâmbătă, timp de doua ore, până în vară când o sa fie vremea pentru Tabăra Bucuriei. În tot acest timp se creează conexiuni, se leagă prietenii.

Cele două ore trec ca prin minune în saloanele secției de oncopediatrie atunci când copiii se joacă, râd și povestesc alături de voluntari. Momente cu o încărcătură deosebită, unice, clipe în care cei mici uită de perfuzia din mână, de citostatice, de febră, de durere, de greață. Le vezi sclipirea din ochi și înțelegi cât de important este să prețuiești tot ce ai, să dăruiești atât cât poți și să nu uiți că durerea unui copil sau unui părinte aflat în astfel de situație nu se poate exprima în cuvinte. Sunt copii care din decembrie se află în patul din salonul de la oncopediatrie, care în decembrie au fost doar pentru două zile acasă. Puterea acelor mame care fac eforturi uriașe pentru a-și păstra puterea de a lupta pentru copiii lor este nemărginită, sunt mame eroine pentru care nu mai există nimic altceva prioritar. Să nu uităm că împreună putem ajuta acești copii minunați ca în vară să iasă din spitalul craiovean și pentru câteva zile să petreacă alături de alți copii aflați în situația lor într-un loc frumos, un loc în care să se joace, să se relaxeze.

Tabăra Bucuriei 2019, prin care copii cu afecțiuni oncologice și alte afecțiuni grave au posibilitatea să își recâștige copilăria pierdută în spitale, prin joc și bucurie, se va desfășura în perioada 12-18, respectiv 19-25 august, în comuna doljeană Bratovoești.

Asociația Bucurie pentru Viață și-a propus să construiască prima tabără de vară pentru copiii cu afecțiuni oncologice și alte afecțiuni grave din Oltenia, un loc de vis unde copiii să se poată juca, să își facă noi prieteni, să uite pentru o vreme de boala și de tratamentul dureros, plecând acasă cu speranța vindecării și a reîntoarcerii în tabără cât mai curând și cât mai sănătoși.

Orice sprijin financiar este binevenit și se poate face direct în contul RO66BTRLRONCRT0473781001, deschis la Banca Transilvania.

Smart Craiova a fost și va rămâne aproape de Asociația Bucurie pentru Viață:

Tabăra Bucuriei. Asociația Bucurie pentru Viață caută voluntari pentru copiii cu cancer!

Adauga comentariu

Follow us

Vrei sa primesti cele mai noi stiri pe facebook?

Cele mai citite