SMART Craiova

Încă un deces din cauza gripei. Patru cazuri de gripă, confirmate în Dolj

Medicii au confirmat încă un deces cauzat de gripă, la o femeie din judeţul Cluj, astfel că numărul total al persoanelor care şi-au pierdut viaţa în urma contractării virusului gripal, în acest sezon, a ajuns la 48, anunţă Centrul Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile. Reprezentanții Direcției de Sănătate Publică Dolj au declarat astăzi că în județ sunt înregistrate patru cazuri de gripă.

Potrivit reprezentanților DSP Dolj, în săptămâna 4/2019 în judeţul Dolj s-au înregistrat 1586 cazuri de IACRS, 654 cazuri de pneumopatii acute şi 44 cazuri clinice de gripă, din care au fost confirmate cu examenul de laborator 4 cazuri cu virus gripal tip A care au fost tratate în ambulatoriu.Numărul total al cazurilor de viroze respiratorii şi gripă înregistrat în această săptămână (2284) este mai crescut faţă de valoarea înregistrată în săptămâna anterioară (1998 cazuri), dar se încadrează în limitele sezonului.Rata incidenţei în populaţie a cazurilor de IACRS a fost 228,71 o/oooo, a pneumopatiilor a fost de 94,31 o/oooo, iar a gripei de 6,34 o/oooo.Ponderea spitalizărilor din numărul total de cazuri a fost 12,87 %.

Vaccinul gripal este necesar în fiecare sezon de gripă pentru două motive. Răspunsul imun al organismului la vaccin scade în timp, iar administrarea anuală oferă o protecție optimă. În al doilea rând, virusurile gripale sunt în continuă schimbare, iar conținutul vaccinului gripal este revizuit în fiecare an și, uneori, este actualizat pentru a ține pasul cu modificările virusurilor gripale. Imunizarea rămâne singura soluţie eficientă pentru cei care vor să prevină îmbolnăvirea, atrag atenţia medicii. De cele mai multe ori, infecţia cu virusul gripal se vindecă în urma tratamentului antiviral.

Adauga comentariu

Follow us

Vrei sa primesti cele mai noi stiri pe facebook?

Cele mai citite